Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Dyskusja]Premiera DayZ Standalone nie jest pewna w I kwartale 2013r.

PanZagłady

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Jeden z twórców samodzielnej wersji moda DayZ dał nadzieję na jej premierę przed kwietniem bieżącego roku. Zaznaczył jednak, że nadal nie jest to nic pewnego i wiele będzie zależeć od wyników technicznych testów gry.

Jak widzicie coś kiepsko im idzie tworzenie tej samodzielnej gry =). Najpierw huczne zapewnianie o wydaniu wersji gry w fazie "alfa", powtarzam "w fazie ALFA" w grudniu 2012r. Były pokrętne tłumaczenia nt. tego czemu nie udało się.

Teraz dowiaduję się, że może nie wyjść przed kwietniem więc stwierdzam, że pierdolę DayZ. Skoro wypuszczenie wersji alfa zajmuje im tyle czasu, to finalna pewnie będzie w 2015 roku. Jestem pewien, że będzie w chuj bugów przez te nowe super dodatki typu system chorób itd.

W jednym z postów Hall nie ukrywa swojej złości w stosunku do War Z.

Żenada, to po ch... robi nadzieję graczom, że DayZ wyjdzie przed końcem 2012r. , a za jakiś czas pieprzy, że może się nie udać wypuścić wersji Alfa przed kwietniem 2013r. Szkoda gadać. Sami sobie są winni przez te ociąganie się. Dużo graczy przeszło do WarZ bo jest po prostu już wydane i rozwijane.

Źródło:

http://www.gry-online.pl/S013.asp?ID=74138

jqeuR.png

Opublikowano

Szczerze sam przeniosłem się na WarZ, bo to jest już za bardzo ociągane.

W WarZ też jest trochę błędów (np.: ostatnio nie dało się połączyć do serwerów, a teraz ostro laguje), ale zostało wydane i każdy kto zakupił grę, dostanie ją, jak zostanie wydana pełna wersja.

4770714280454741315510.png
Opublikowano

Szczerze sam przeniosłem się na WarZ, bo to jest już za bardzo ociągane.

W WarZ też jest trochę błędów (np.: ostatnio nie dało się połączyć do serwerów, a teraz ostro laguje), ale zostało wydane i każdy kto zakupił grę, dostanie ją, jak zostanie wydana pełna wersja.

Nie dziwi mnie Twój wybór bo tworzenie DayZ strasznie się ociąga... Nie będę tu pisać ile bugów wyhaczyłem w DayZ bo jest ich sporo by tu opisać.

jqeuR.png

Opublikowano

Dla mnie DayZ Standalone może wyjść nawet w kwietniu, wolę by ilość bugów była mniejsza (oczywiście że jakieś będą mimo to mam nadzieje że nie będzie tak jak z WarZ) więc niech pracują dłużej. Pozatym mod DayZ daje wciąż dużo fun'u. Co do złości Rocket'a do The WarZ to niektórzy gracze tejże gry są tak głupi że myślą że tą grę stworzył Hall (myślę że powinni trochę o niej poczytać zanim zaczęli grać).

W dodatku twórcy Army 3 wrócili z więzienia (jeden z nich jest twórcą Czarnorusi i pomaga w robieniu Czarnorusi do Standalone) więc się cieszę bo może premiera Army 3 też coś ruszy.

Opublikowano

Dla mnie DayZ Standalone może wyjść nawet w kwietniu, wolę by ilość bugów była mniejsza (oczywiście że jakieś będą mimo to mam nadzieje że nie będzie tak jak z WarZ) więc niech pracują dłużej. Pozatym mod DayZ daje wciąż dużo fun'u. Co do złości Rocket'a do The WarZ to niektórzy gracze tejże gry są tak głupi że myślą że tą grę stworzył Hall (myślę że powinni trochę o niej poczytać zanim zaczęli grać).

W dodatku twórcy Army 3 wrócili z więzienia (jeden z nich jest twórcą Czarnorusi i pomaga w robieniu Czarnorusi do Standalone) więc się cieszę bo może premiera Army 3 też coś ruszy.

Z tym czekaniem jesteś dla mnie po prostu śmieszny. Sam powiedział, że wersja ALFA ma być wypuszczona więc daruj sobie pieprzenie o czekaniu na wersję alfa. Bo to jakaś komedia, że jeszcze wersji alfa nie mogą wypuścić. Ja pisałem, że nie chodzi mi o wersję finalną tylko ALFA.

jqeuR.png

Opublikowano

@Pan Zagłady

Wersja alfa już jest, tylko jest nie publiczna. Nie wiem czy już ale zostały/będą wysłane kody dla popularnych ludzi z yt oraz twitcha. To normalne że nie dadzą ci wczesnej alfy bo nie ma wszystkich nowości, a takie coś mogłoby odrzucić graczy.

Opublikowano

Ja tam czekam za DayZ ponoć ma być tak jak z minecraftem kupujesz alfę tanio a potem masz update z kolejnym update jest droższa gra

@Pan Zagłady ponoć nie wydali DayZ w grudniu bo chcą wydać dobrze dopracowaną alfe

Opublikowano

Dokładnie jak kolega Up. Przypomnijcie sobie jakie były jaja w sieci gdy wypuścili na steami'e WarZ i zaraz ją cofneli bo stwierdzili że nie udana itp. Gracze hejtowali samą produkcje ze względu na to że dużo elementów miało wyglądać zupełnie inaczej w założeniu, a praktyka pokazała swoje. Twórcy WarZ wcale nie zaprzeczają, że ich główną inspiracją było DayZ w formie moda do Army 2. To że teraz ładują w WarZ wszystkie chwytliwe i Świerze elementy z DayZ nie jest według mnie wcale powodem do dumy.

Ogólnie rzecz biorąc, WarZ i DayZ to gry zgoła inne, chodź w dużym stopniu podobne. Nie ma co porównywać. Ja wole poczekać na dobre, powtarzam DOBRE DayZ niż kupować pół-skończony produkt z którego zarówno producent jak i odbiorca nie będzie zadowolony.

Niech w spokoju kminią sobie DayZ. Zrobią to dobrze i stabilnie tak aby przynosiło krotne zyski. Ja osobiście poczekam.

+PRZYKŁAD+ Stalkera też robili doooobrą kupę czasu i wyszedł hit :)

Dziwne uczucie być jednym z ostatnich pokoleń które spędzało swoje dzieciństwo na dworze, a nie przed kompem...

Opublikowano

Może puszczą w maju i będzie fajnie. Dlaczego ? Bo do polski właśnie w okolicach 30 maja i 15 czerwca był pierwszy przypływ dayz manii.

Opublikowano

Dziś na Dayz.pl umieszczono informacje, że nawet testy zostały przeniesione na późniejszy termin ze względu na nie działające poprawnie modele zombie i najprawdopodobniej ich sztuczna inteligencja ( dokładnie o odnajdywanie drogi )

Kocham mame

Opublikowano

@JestemSlepy Myślę że nie działające to złe słowo bo Rocket powiedział "I wasn't happy" co prędzej można przetłumaczyć że nie jest z nich zadowolony.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

+PRZYKŁAD+ Stalkera też robili doooobrą kupę czasu i wyszedł hit :)

właśnie robią coś długo a dobrze

tak na odbiegając od tematu twórcy Wiedźmina zapowiedzieli wydanie gry Cyberpunk 2077 ... ale premiera w 2015 czuje coś że to będzie bardzo dopracowana gra

Opublikowano

Taaa... a aktualnie "Rakieta" na forum szuka grafikow ! Hmmm... kwiecien, ale przyszlego roku ?

Ja osobiscie, czytajac takie rzeczy jestem zalamany :-S

test

Opublikowano

Ręce opadają... przekładają i przekładają. Nigdy nie doczekamy się...

Więc ja już kończę z DayZ i teraz tylko WarZ.

Pozdro i polecam Wam zrobić to samo.

N3aQbHb.jpg

Opublikowano

Ja juz dawno sobie odpuscilem, no ale zawsze ... mam nadzieje. Gram w WarZ'a ale ciagle czuje, ze jest cos nie tak, czegos mi brakuje, nie wiem. Przeciezr o DayZ Game tak naprawde gow... wiemy, ciagle tylko stek historyjek i jeszcze bardziej zalamujace wiadomosci.

test

Opublikowano

@Up

Masz w zupełności racje, Jedyne co słyszymy i dowiadujemy się to historie o tym że będzie w tym i w tym a po chwili że jednak nie bo w tym...

Jeśli kiedyś ta gra wyjdzie... to wrócę do niej.

N3aQbHb.jpg

Opublikowano

@Vaxus

Szuka grafików ale tylko do tworzenia modeli + tekstur jedzenia oraz głupotek które uatrakcyjnią trochę Czarnoruś...

Wątpie aby miało to opóźnić grę, co najwyżej przyśpieszy i pozwoli się wykazać niektórym grafikom (Ta akcja Rocketa mi się dość spodobała).

Co do tematu to właśnie trwają "wewnętrzne" zamknięte testy serwerów i ich wyszukiwania (Współpraca z Valve trochę to raczej przyśpiesza).

Większość ważniejszych systemów zostało skończone, chociaż są nadal ulepszane.

Świat jest cały czas powiększany więc warto poczekać.

Grafika tak samo jest ulepszana.

Optymalizacja też.

WarZ możecie potraktować jedynie jako "upychacz" czasu, jeśli nie przepadacie za innymi grami a na DayZ macie za słaby komp albo nie potraficie grać.

Koniec ode mnie, ciao :*

Opublikowano

@UP

Co do szukania grafików masz rację. Kiedyś rocket wspomniał, że teraz pracują nad modelami przedmiotów, nie na ciele, nie w ekwipunku, a w momencie kiedy są wyrzucone na podłoże, czyli w formie w jakiej je znajdujemy. Zapewne w tym celu poszukiwani są graficy.

Kocham mame

Opublikowano

pierwszy gamplay z DayZ game jest :D DayZ polska przystań czy jakoś tak tam jest wszystko napisane

Pierwszy gameplay, hmm... moim zdaniem okreslenie troche na wyrost, no ale dobra, czepiam się ;-)

TEKST MIESIĄCA - obecnie na forum jako"Mauurycy":

...WarZ jest troche słabsze i mniej rozwinięte od dayz

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...